Kisaraportti: Trofeo Karlsberg

Uusia kokemuksia, oppimista ja onnistumisia

Fincycling-joukkue oli ensimmäisen kerran kaudella 2014 edustamassa Suomea siniristipaidat päällään juniorien National Cup kilpailussa Saksassa. Pyöräilyssä National Cup-kilpailuissa tavoitellaan UCI:n ranking-pisteitä, joiden perusteella voidaan saavuttaa osallistumisoikeudet MM-kilpailuihin. UCI National Cup kilpailuun Trofeo Karlsberg osallistui 18 maata kuusimiehisin juniorijoukkuein. Etukäteen oli tiedossa raakaa ja raskasta rataa, pitkiä kovavauhtisia nousuja, vauhdikkaita laskuja (joiden vaativuudesta harvoin Suomessa keskustellaan) ja taistelua TOP20-sijoituksista. Kansainväliset juniorikilpailut ovat keskinopeuksiltaan lähes yhtä vauhdikkaita kuin ammattilaisten, erona vain etappien ja kilpailun pituus. Tällä kerralla UCI-pisteitä emme vielä saaneet, mutta joukkueena olemme entistä vahvempia seuraaviin kilpailuihin.

Matka pohjoisimmasta Euroopasta Saksan, Ranskan ja Luxenburgin muodostamalle kolmen maan raja-alueelle sujui jo rutiinilla. Matkasimme reittiä Tallinna (EST) – Kaunas (LIT) – Torzym (POL) – Gersheim (GER) noin 2300 km. Automatkat pelataan Trivialia radiopuhelinten välityksellä auto vs. auto, pojat myös nukkuvat tehokkaasti ajomatkat.

Suomalaisten juniorien huikeaa oppimisnopeutta on ollut ilo seurata. Vaikka pojat kilpailevat kotimaassa lähdöissä, joissa osallistujia on yleensä 40-80 urheilijaa, alkaa joukkueen kansainvälinen kokemus jo kantaa tulosta. Joukkuehenki, yhteisen tuloksen saavuttaminen ja muutenkin saumaton yhteistyö tuottaa jo yksittäisiä hyviä suorituksia, mikä antaa odottaa hyvää 9.-13.7. Sveitsin Nyonissa käytäviin EM-kilpailuihin.

Tulevana viikonloppuna nuoret kilpailevat omia kasvattajaseurojaan edustaen Riihimäellä SM-kilpailuissa.

“Kilpaurheilijaksi kilpailemalla, kuntourheilijaksi harjoittelemalla”

This entry was posted in Kisaraportit and tagged . Bookmark the permalink.