Kisaraportti – Cup of Zemgale

Fincycling-joukkueen kauden 2014 viimeinen kilpailu Cup of Zemgale on ajettu.

Kilpailuun lähdimme kahdella joukkueella Fincycling I & Fincycling II. Muutaman sairastumisen, päällekkäisen kilpailun, koulujen alkamisen jne. vuoksi joukkueiden kokoonpanot olivat 5/4 ( lisäksi toisessa joukkueessa oli mukana Laura Vainionpää).
Tulokset ja yhdessä tekemisemme oli HUIPPUA! “Kokenut” Fincycling I koki lähtöpäivänä miestappion sairastumisen vuoksi. Joukkueelle asetettin tavoitteeksi yksi etappivoitto ja kaksi ajajaa kokonaiskilpailun kymmenen parhaan joukossa. Tavoitteet ylitettiin vajaamiehiselläkin joukkueella kirkkaasti, saimme kaksi etappivoittoa (Niklas Henttala), yhden kakkossijan (Aleksi Hänninen) ja kokonaiskilpailussa sijoitukset 3. (Aleksi Hänninen) ja 5. (Niklas Henttala)!

Fincycling II, jonka jäsenet kaikki olivat kansainvälisessä etappikilpailussa ensikertalaisia, ylitti kaikki odotukset ainakin satakertaisesti! Heidän tehtävänään oli opetella etappikilpailussa toimimista joukueena, eikä keskittyä tällä kertaa tulosluetteloon. Opiskelimme käytännössä ravinto- ja  juomahuoltoa, renkaanvaihtoa jne. Joukkueen ajaminen oli hurjaa taistelua ja viimeisellä etappilla “keltanokat” vähäisestä kansainvälisestä kokemuksestaan huolimatta tekivät kaikkensa sen eteen, että Fincycling I  olisi saannut keltaisen paidan takaisin.

Suurin kiitos Fincyclingille tuli Saksan, Puolan, Valko-Venäjän, Venäjän, Viron, Liettuan ja Latvian kokeneilta valmentajilta:

“Teidän kehityksenne yhdessä kaudessa on ollut huima ja sitä on ollut ilo seurata”.

This entry was posted in Kisaraportit and tagged . Bookmark the permalink.