Parasta pyöräilylle

Fincyclingin toiminnasta haluan tuoda esiin niitä asioita, jotka poikkeavat aiemmasta suomalaisessa pyöräilyhistoriassa. Oma näkökulmani on reilun 50 vuoden mittainen sekä aktiivina mutta myös monissa muissa tehtävissä toimineena seura/liittotasolla. Käsitykseni on, että tämä toiminta, jonka ovat polkaisseet käyntiin vuosi sitten pääosin entiset mutta vielä huipputasolla ajavanakin olevat pro/elite-kuskit, on suomalaisessa urheiluhistoriassa ainutlaatuinen ilmiö. Iso hatunnosto heille!

Itse olin mukana huoltajana vapun tienoilla Puolassa ja elokuun lopussa Latviassa. Näillä matkoilla näin asioita, joita en ole tavannut Suomen joukkueissa aiemmin tässä muodossa koskaan. Asiat liittyvät toimintaan joukkueena. Oli miltei uskomatonta huomata kuinka pojat kiersivät noin 13 kilpailun rundin kesän aikana Euroopassa Markon, Juhon, Charleyn ja Kellun johtamina. He saivat itseluottamusta, taktista oppia ja uskallusta ajaa kilpaa oikeasti eikä vaan tyytyä perinteisempään suomi-tyyliin ajella ʺporukoissaʺ. Tämä ʺoppiʺ mitä ajureille oli opetettu kesän aikana myös yhteisestä toiminnasta matkan aikana oli erityisen ilahduttavaa, koska myös se on osa-alue, joka kuuluu elämään; toiminta yhdessä yhteisten asioiden eteen.

Toivon sydämestäni menestystä pojille, jotka nousevat U23:iin ja uusille kavereille, jotka nousevat uusina mukaan kaudelle 2015.
Isot kiitokset kaikille, jotka vaikuttavat Fincycling-toimintaan. Tämä on parasta mitä suomalaisessa pyöräilyssä on tapahtunut 50 vuoteen!
Hyvää Joulun alusaikaa kaikille ja Markolle pikaista toipumista!

terveisin Mauno “Manu” Uusivirta

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.