Kolareita Puolassa

Kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailumme UCI 2.1 XXVII Cup of Grudziadz Town President Puolassa on takana.


Haasteita riitti jo ennen kuin ehdimme lähteä kilpailumatkalle ja viime maanantaina matka aloitettiin Helsingistä neljän miehen voimin. Joukkueeseen kuuluvan Jesse Uusiperheen matka peruuntui viime hetkellä Lattomeriajossa tapahtuneen loukkaantumisen johdosta. Tiistaina Tallinnassa joukkueeseen liittyi Viron Otto Stalde ja näin kilpailu aloitettiin yhden miehen alimiehityksellä 5:llä ajajalla 6:n sijaan.

Kilpailu aloitettiin torstaiaamuna 12,5km joukkueajolla. Joukkue antoi paljon tasoitusta kilpailijoihin nähden osallistumalla alimiehitettynä 5 ajajalla ja maantiepyörillä, kun suurin osa joukkueista ajoi 6 miehellä ja aika-ajopyörillä. Joukkue taisteli hyvin, mutta aikaeroa voittajaan kertyi n. 1.40 min.

Torstaina jatkettiin vielä 77km maantieetapilla. Kilpailun alussa Aku ja Simo jäivät ison kolarin taakse ja eivät enää tavoittaneet pääjoukkoa, mutta taistelivat itsensä maaliin aikarajan puitteissa. Jaakko kaatui harmillisesti reilu 3km ennen maalia ja jäi 2 minuuttia voittajalle. Erik ja Otto ajoivat maaliin pääjoukossa.

Perjantaina ajettiin 90km. Valitettavasti Akun ja Simon kilpailu päätyi tällä etapilla. Jaakko oli toistamiseen kolarissa ja jäi jälleen reilun 2 minuuttia kärjelle. Otto ja Erik ajoivat hienosti ja Oton sijoitus etapilla oli 8. ja Erikin 20.

Lauantaina jatkettiin 102km maantie etapilla. Valitettavasti Jaakko joutui jättämään kilpailun kesken n. 40km ennen maalia pääjoukosta edellisten päivien kolareissa kipeytyneen polven takia. Erik ajoi aktiivisesti ja oli maaliin asti kestäneessä irtiottossa mukana. Valitettavasti joukkueen epäonni jatkui ja Erik joutui irtiottoryhmässä kolariin ja kaatui. Lopulta Erik tuli maaliin pääjoukossa. Harmittavasti hyvä etappisijoitus ja roima parannus yhteistuloksissa jäivät haaveiksi.

Sunnuntaina ajettiin kilpailun päättävä 109km etappi. Etappi ei tuonut juuri muutoksia yhteistulosiin ja Erik sijoittui joukkueen parhaana yhteistuloksissa 37:ksi ja Oton sijoitus oli 91.

Kilpailun tuloksia löytyy seuraavasta linkistä.
http://www.alksstal.org/viewpage.php?page_id=120

This entry was posted in Kisaraportit and tagged . Bookmark the permalink.