Periksienanna 2016

Vauhkiksen Muistoajot – #periksienanna

Hyväntekeväisyyspyöräily leukemiatutkimuksen ja nuorten kilpapyöräilyn hyväksi.

21.9 Turussa, 25.9 Porvoossa ja 2.10 Vantaalla

Vahvistuneet ajankohdat
Ilmoittautuminen
Maksutiedot

Marko Vauhkonen (29.10.1965 - 8.8.2015)

Marko Vauhkonen (29.10.1965 – 8.8.2015)

Marko “Vauhkis” Vauhkonen oli tiiviisti tekemisissä kilpapyöräilyn kanssa syntymästään lähtien. Ensin isän mukana, sitten itse kilpaillen ja valmentaen. Tällä vuosituhannella Vauhkis teki kaikkensa, että Suomeen vielä joku päivä saadaan kansainväliset mitat täyttävä moderni sisävelodromi. Vuonna 2013 hän perusti muiden entisten huippukilpapyöräilijöiden kanssa nuoria toivoja varten Fincycling ry:n, jolle hän hankki sponsoreita ja jonka joukkueenjohtajana ansiokkaasti toimi. Nyt nuoret suomalaiset kilpapyöräilijät ovat kiertäneet  kolmen viime vuoden ajan kansainvälisissä kilpailuissa Fincyclingin kanssa.

Lokakuussa 2014 Vauhkiksen elämään astui akuutti leukemia. Hän totesi ettei aio antaa periksi ja niin ‪#‎periksienanna muodostui hänelle vahvaksi motoksi ja lähes jokapäiväiseksi sometägiksi. Hänelle tehtiin keväällä kantasolusiirto, josta toipuminen alkoi ennätysajassa. Elokuun alussa leukemia kuitenkin voitti tahdon, moton ja lääketieteen.

Rakkaus ja intohimo kilpapyöräilyyn eli Vauhkisessa vahvana aina loppuun asti ja vähän ylikin. Kuvaavaa oli, että samaan aikaan hänen viimeisen elinviikkonsa aikana elokuussa 2015 Virossa pyöräiltiin EM-mestaruuskilpailut ja kilpailuun osallistui muun joukkueen mukana neljä nuorta Fincycling-pyöräilijää. Marko tiesi, että elinpäiviä on vain hyppysellinen jäljellä. Markon vahva toive oli, ettei missään tilanteessa tieto hänen tilastaan saa kantautua nuorten korviin ennen kisoja. Nuorten on saatava valmistautua kauden pääkilpailuihin rauhassa. Tämä toive myös toteutui ja Marko oli jo nukkunut pois kun tieto julkistettiin.

Yksi viimeisistä Markon toiveista oli Vauhkisen Muistoajojen järjestäminen ja hyväntekeväisyystapahtuma leukemiatutkimuksen ja nuorten kilpapyöräilijöiden hyväksi.

Tämän toiveen  toteutimme kun Vauhkiksen Muistoajot järjestettiin ensimmäisen kerran 7.-13.9.2015 eri puolella Suomea ja tapahtuma huomioitiin myös lehdistössä (Ilta-Sanomat 8.9.2015 / Uusimaa 15.9.2015). Muistoajot keräsivät merkittävän lahjoitussumman, joka jaettiin Vauhkiksen tahdon mukaisesti. Keväällä 2016 tapahtumia järjestettiin valtakunnallisella pyöräilyviikolla ajalla 7. – 15.5.2016 sarjan #periksienanna-tapahtumia.

Osallistumismaksut tapahtumiin ovat minimissään 30€ tai kunkin osallistuvan henkilön tai yrityksen haluama summa. Osallistumismaksu alle 18 vuotiaille on 10€.
Tapahtumasta saaduista osallistumismaksuista 50% lahjoitetaan leukemiatutkimukselle ja 50% käytetään Suomalaisen nuorten kilpapyöräilyn kehittämiseen ja tukemiseen.

Kaikki osallistumismaksun maksaneet saavat oranssin #periksienanna-rannekkeen.

Ajankohdat ja paikkakunnat

#periksienanna -ajot

Päivä Paikkakunta Lähtöpaikka Kelloaika Reitti
21.9    Turku  18.00 Järjestäjänä Turun Urheiluliitto

Lähtöpaikka: Hirvensalon Lauttaranta. Lenkki ajetaan Kakskertaan. Ajovauhti leppoisaa ryhmäajoa.Lisätoive järjestäjiltä: kaikilla osallistujilla tulee tarpeen vaatiessa olla pyörässä asialliset valaisimet.

 25.9    Porvoo  13.00 Järjestäjänä Porvoon Akilles

Lähtöpaikka: Myllymäenkoulu: Myllymäenkatu 18, Porvoo.21km (perinteinen Porvoon ajojen lenkki)#periksienanna-pyöräilyn jälkeen yhteislenkit 70-100km. Molempien lenkkien jälkeen kahvia, makkaraa ja mahdollisuus saunomiseen!  Kahvi, makkaranpaisto ja sauna: Partiolaistenmaja, Tarkkistentie 109, Porvoo

 2.10  Vantaa  11.00  Järjestäjänä IBD Cycling

Kokoontuminen Vantaankosken koululla (os. Isontammentie 6) alkaen 11.00.

Klo 11.15 startta liikkeelle ajoryhmä “Hyvät jalat”. Tässä ryhmässä ajetaan siirtymät 32+kmh vauhtia, ja reitti sisältää 3-5 “vapaan vauhdin sektoria”, joiden jälkeen ryhmä kasaantuu. Reitti Valkjärvi-Kirkkotie “spektaakkeli”.

Perässä startta ryhmä “maltti”. Tämä ryhmä ajaa suuntaa Seutula-Palojoki-Hyrylä-Lahela-Myllykylä-Seutula-Vantaakoski reitille ja matkaa kertyy n. 55km.

Molemissa ryhmissä IBD Cyclingn pyöräilijät huolehtivat, että kaikki pysyvät ryhmissä mukana.

 

Maksutiedot

Ilmoittautumisesi jälkeen suorita haluamasi osallistumismaksu (suosittelemme vähintään 30€, alle 18v. 10€) Vauhkiksen muistoajoja varten avaamallemme tilille

Suomen Kilpapyöräily ry.

Tilinumero FI6618383000027581

Kirjoita viestikenttään osallistujan nimi.

Yrityksille voimme lähettää myös laskun. Lisätiedot ja ohjeet sähköpostilla osoitteesta info (at) fincycling.com.

Kiitos tuestasi. Periksi ei anneta!

 periksienanna